βάλε ένα φύλακα

Είχα υποσχεθεί πως θα επανέλθω με τη Χάρπελ Λη, αλλά δεν το ‘κανα τόσο για να κρατήσω την υπόσχεσή μου, όσο για να ικανοποιήσω την επιθυμία μου. Κι όπου η επιθυμία κυριαρχεί, πολλές φορές η λογική πάει περίπατο. Θέλω να πω πως παθιάζομαι με τα βιβλία. Φανατίζομαι σχεδόν. Αν τα αγαπήσω, δεν καταλαβαίνω τίποτα. Γίνομαι αντιπαθητική, απόλυτη κι ισχυρογνώμων, ξεχνώ τους τρόπους μου,  χάνω τη δημοκρατικότητά μου. Το διάβασμα δε σε καθιστά σώνει και καλά συνετό κι  ενάρετο. Ούτε καθώς πρέπει. Γι’ αυτό παραιτούμαι από κάθε τέτοια αξίωση κι αφήνομαι στις σκέψεις και τα συναισθήματα. Έζησα πάλι αξέχαστες στιγμές με το νέο βιβλίο της Λη. Έπαθα αυτό που παθαίνει κανείς όταν γεύεται κάτι χορταστικό και πεντανόστιμο και μετά ό, τι άλλο βάζει στο στόμα του, του φαίνεται άνοστο και λίγο. Μακάρι να μπορούσα σε μια στιγμή να σας μεταγγίσω το «βάλε ένα φύλακα» και να τα λέγαμε τώρα επί τόπου. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σας καταθέσω τη δική μου άποψη, τη ματιά και το χτυποκάρδι μου μέσα από το παρακάτω λινκ. Είναι η τελευταία δημοσίευσή μου στο λογοτεχνικό περιοδικό vakxikon, όπου είμαι καιρό συντάκτρια. Καλή ανάγνωση και σύντομα πάλι εδώ.

http://www.vakxikon.gr

IMG_20160401_220538[1]

10 thoughts on “βάλε ένα φύλακα

  1. Θέdα Post author

    Γεια σου, Xristina! Χαίρομαι που σου άρεσε. Ευχαριστώ που πέρασες.

  2. Θέdα Post author

    Καλησπέρα, Jim! Τα βιβλία της Λη απευθύνονται σε όλες σχεδόν τις ηλικίες. Μπορεί να τα διαβάσει ο έφηβος και ο ηλικιωμένος με τον ίδιο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον. Όσο για την κλασική τους αξία, θα συμφωνήσω. Είναι εκπαιδευτικά , δίχως να είναι διδακτικά.

  3. Jim

    Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα καθότι πρόκειται για ένα κλασικό βιβλίο που όπως διάβασα σε κάποιες κριτικές πραγματικά θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία.

  4. Καιτη

    Λατρεύω την αμερικανική λογοτεχνία αλλα δεν έτυχε να διαβάσω ακόμη Χαρπερ Λη.
    Το καλοκαίρι θα διαβάσω και τα δυο βιβλία της.
    Ειμαι σίγουρη ότι θα έχεις απόλυτο δίκιο που το προτείνεις

  5. Bon

    Αφού διάβασα τα Κοτσύφια επιβάλλεται να ακολουθήσει το επόμενο της Χαρπερ Λη.
    Και για μένα κρύβει μικρούς παραδείσους και κρίμα που εχει γράψει μονο δυο βιβλία

  6. Θέdα Post author

    Kαλή απόλαυση λοιπόν,Anna! Eίμαι σίγουρη πως θα το απολαύσεις 🙂

  7. Anna

    Όταν διαβάζω την βιβλιοκριτική σου αισθάνομαι σαν να έχω αγοράσει ήδη το βιβλίο!
    Με αλλά λόγια με συναρπαζεις και δεν μπορώ να αντισταθώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.